måndag 3 juli 2017

Finland: Tuuri med husbil

Hela helgen har vi tillbringat i Tuuri. Vi har besökt den förnyade stora butiken, som är den största butiken i Finland som är öppen alla dagar kl.9-23. Jag såg en bild från butiken i tidningen Ykköset och trodde att det var öppen himmel. Men det är taket som har en bild av moln. Mycket vackert!


Japi Apina dansade disco med barnen. Men vädret var så fint att barnen var ute i solen och på tivolit istället för inne i butiken. 





Söndag morgon 2 juli 2017 vid 9-tiden. Sällan så glest på parkeringen och i butiken.









Vi har varit på Tivoli Sariola i två dagar. Tivolit är gratis för barn under 13 år. Barnen får stämpel från infon och kan sedan åka fritt hela dagen.














Väntan var lång på söndag morgon. Tivolit öppnar kl.12








 Storasysters favorit attraktion blev Sariola tower. Hon hann åka fyra gånger på söndagen.


Vi har dessutom övernattat på campingen Onnela. Det var första gången hela familjen sov i husbilen. Det var en mycket fin och välstädad camping. Det var tyst och lugnt på natten, även om det var lördag. Barnen trivdes på badstranden. Vi checkade in först kl.19 på kvällen. Då fanns det endast ett fåtal platser kvar.

Vi hade ju kunnat åka till campingen tidigare (incheckning från kl.15) och ta plats men gjorde inte det. Vi träffade en trevlig gammal man (snart 83 år) och hans fru på parkeringen utanför tivolit. De hade en city car för två pers och kom från Nykarleby. Mannen sa att det gick helt bra att övernatta på parkeringen också. Det hade de gjort natten innan. De brukar fricampa allt jämt. Därför hade vi inte heller bråttom till campingen.
Men eftersom det var 13 grader i kylskåpet och vi behövde starkare ström så var nog bästa lösningen att checka in och få el. Det kostar bara 20 euro att stå en natt med husbil där. Så det är inte heller dyrt. Man behöver inte ha karavan kort eller dyl. 
Vi tog den plats som var närmast. Det blev nr 173. Visserligen hade det varit bra att vara närmare lekplatsen. Så nästa gång checkar vi in tidigare för att få en plats kring lekplatsen. Men visst gick det bra att promenera också.



  




 Tidigt söndag morgon 2 juli 2017. Lugnt, tyst och fint. Vi hade fint väder hela helgen.


Det är en välutrustad camping. Det finns allt vad du behöver där. Klädvårdsrum med tvättmaskin, duschrum och wc, utrymme att diska på, en liten butik som också säljer grillmat, lekplats och simstrand.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar